EVP - Werkplek en welzijn
Sterke teamgeest

Zon, zee, strand … en Lidl!

gezellige drukte en uitgelaten sfeer in de Lidl kust-winkels

Elke zomer trekken we met het halve land voor één of meerdere dagen naar de Belgische kust. Daar komen dan nog eens alle buitenlandse toeristen bij. Dat zorgt natuurlijk voor een gezellige drukte en uitgelaten sfeer in de Lidl kust-winkels. Lindsey en Nikita van Lidl Knokke kijken er alweer naar uit.

 

“Elk jaar sta ik versteld van het aantal mensen dat op vakantie gaat aan onze kust”, vertelt Lindsey. “Dat betekent heel wat extra klanten voor ons. Bovendien doet ons hoofdkantoor speciale inspanningen voor de kustwinkels. We krijgen een aangepast assortiment en ook de kortingsbonnen doen het heel goed.”


“Vorig jaar hadden we

onze beste zomer ooit.”


“Daardoor hadden we vorig jaar onze beste zomer ooit”, vult Nikita aan. “Natuurlijk is dat hard werken, maar tegelijk is de sfeer eigenlijk nooit beter. Dat komt door het weer en door de vakantie, maar ook door ons team. Iedereen houdt ervan om goed door te werken en tijdelijke medewerkers zijn meteen een volwaardig deel van het team. Zo zijn er 3 jobstudenten die ons al enkele zomers op rij komen helpen.”


Vakantie zonder vakantie?

Dat het in de zomer alle hens aan dek is, betekent niet dat je dan geen vakantie mag nemen. Onder andere daarom zoekt Lidl elk jaar extra winkelbedienden en assistant store managers voor de winkels aan de kust. Nikita: “Ik nam vorig jaar een weekje vrijaf in augustus. En wanneer ik een lange middagpauze had, wandelde ik 5 minuten naar de dijk om daar te lunchen in de zon. Heerlijk.”


“De dagen vliegen voorbij

in de zomer. Zeker bij ons.”


Lindsey pakt het anders aan: “Ik heb geen jonge kinderen meer en mijn man is actief in de horeca. We werken dus allebei liever door in de zomer, om buiten het seizoen op vakantie te kunnen gaan. Trouwens, de dagen vliegen voorbij in de zomer. Zeker als je collega’s zo goed op elkaar zijn ingespeeld als bij ons.”


20.000 stappen op een halve dag

Klanten hebben doorgaans minder haast in de zomer, maar wel meer vragen. Want ze kennen de winkel niet zo goed als de vaste klanten. Lindsey: “We krijgen vragen in alle talen, dat zijn we gewoon. We hebben zelfs een Spaanstalige collega die de vragen van Spanjaarden foutloos kan beantwoorden. Alle communicatie gebeurt hier met een grote glimlach.”


“We maken er een wedstrijdje van

om de verkooprecords te breken.”


Rustig kuieren is weggelegd voor de toeristen, maar niet bepaald voor de winkelmedewerkers, vertelt Nikita: “Vorig jaar droeg ik een stappenteller tijdens het werk. Op een halve dag kwam ik al aan 20.000 stappen. Zo weet je meteen hoe hard we hier werken. We maken er dan ook een wedstrijdje van om beter en beter te doen en om records te breken. Iedereen heeft het bij ons het liefst druk, en iedereen is bezig met de verkoopcijfers.”


Veel ijsjes, water en sangria

Nog een verschil met de rest van het jaar is de inhoud van de winkelkarren. Lindsey: “Ijsjes, water en sangria deden het heel goed vorig jaar. Samen met ons ultraverse gamma, zoals slaatjes, en het barbecuevlees, natuurlijk.” De winkel wordt ook anders ingericht in de zomermaanden. “Daarin krijgen we best wel veel vrijheid”, vertelt Nikita. “Als ik ’s morgens een mand vol strandemmertjes en schepjes op een goede plaats zet, en ik zie ’s avonds dat die bijna leeg is, dan ben ik echt content.”

Voor Lindsey en Nikita mag het dus snel zomer zijn. Nikita: “Ik kijk daar zelfs harder naar uit dan naar de eindejaarsperiode. Door de acties die Lidl opzet en de extra mensen die erbij komen, is de zomer voor een kustwinkel nog iets specialer en leuker dan de winter.”

 

Zin om (minstens) een half jaar aan de slag te gaan in een Lidl aan de kust? Bekijk alle vacatures op www.werkenbijlidl.be/redders.

Ontdek de verse vacatures in onze winkels

voor iedereen die telt

Herken je jezelf in de verhalen van onze collega’s? Wil je deel uitmaken van onze familie? Klik dan snel door naar onze jobsite. Je vindt er vast een job naar jouw smaak.

Ga naar onze vacatures

Geselecteerd voor jou