Persoonlijke groei
Kans op doorgroeien
Inspirerend leiderschap

Van trainee naar team leader en van Middelkerke naar Portugal

“Een traineeship bij Lidl bood mij meer variatie en meer kansen om mezelf te bewijzen.”

Gilles startte iets meer dan 2 jaar geleden als finance management trainee bij Lidl. Na een intensief traject in allerlei functies en omgevingen wacht hem binnenkort een nieuwe opleiding van 6 maanden in Duitsland en Portugal. Gilles: “Natuurlijk heb ik die kans met beide handen gegrepen.”

 

Het Lidl-verhaal van Gilles begint met een beetje vertraging, vertelt hij zelf: “Na mijn studie handelsingenieur wist ik meteen dat ik niet bij één van de grote consultancybedrijven wilde werken. Het imago van Lidl was toen al heel positief, ik hield van de sfeer van de nieuwe winkels, en ik hoorde goede verhalen van mensen die er solliciteerden en werkten.”


“Een traineeship bij Lidl bood mij meer variatie en meer kansen om mezelf te bewijzen.”


“Maar toen ik een job zocht, waren de plekken voor trainees al ingevuld”, gaat Gilles verder. “Ik wilde geen half jaar wachten op de volgende kans, en ging aan de slag als beleggingsadviseur bij een bank. Die job wilde ik minstens één jaar proberen, maar ook daarna bleef een traineeship bij Lidl lonken. Dat bood meer variatie en meer kansen om jezelf te bewijzen. Dus nam ik alsnog deel aan een bootcamp. Ik werd geselecteerd en ging een paar maanden later aan de slag.”


Winkelcarrière in een rotvaart

Gilles koos voor het management traineeship omdat het zo veel opties openhoudt. Gilles: “Je hoeft vooraf niet te weten waar je wilt belanden. Zowel tijdens je traineeship als daarna kun je nog alle richtingen uit. Weinig mensen voeren hier 4 jaar lang dezelfde functie uit. Er is zowel veel verticale als veel horizontale mobiliteit.”


“Je hoeft vooraf niet te weten waar je wilt belanden.”


Tijdens de eerste 6 maanden van het traineeship voer je alle winkelfuncties uit. Je krijgt telkens een opleiding, gevolgd door een werkblok van 6 weken. Daarna volgt de volgende opleiding en dus ook de volgende job. Zo word je achtereenvolgens winkelbediende, hoofdkassier, assistent en winkelmanager.

Gilles: “Mijn eerste werkplek was Lidl Middelkerke. Maar ik werkte uiteindelijk in minstens 5 winkels, en ging op nog meer plaatsen af en toe een dag inspringen. Het is zonder twijfel de meest leerrijke periode geweest. Je leert enorm veel over de werking en de cultuur van het bedrijf. Dat rendeert nog altijd, vooral in kleine dingen. Ik weet bijvoorbeeld dat ik een winkel beter niet stoor om 10 uur, wanneer ze daar druk bezig zijn met de bestellingen. Ik bel dan wel om 13 uur.”


Bij IT begonnen én gebleven

Na alle winkelervaringen maakte Gilles in de distributiecentra kennis met allerlei finance-taken. Nog later trok hij voor het eerst naar de hoofdzetel in Merelbeke. “Het is de bedoeling dat je daar ook gaat meedraaien in verschillende afdelingen, zoals de boekhouding en de klantendienst”, legt Gilles uit. “Zo ontdek je wat jou het meest ligt.”


“Ik kreeg de keuze: bij de IT-afdeling blijven of mijn traineeship afwerken.”


“Maar mijn traject is daarop eigenlijk een uitzondering. Ik startte op de IT-afdeling, en ben daar gebleven. Gek, als je weet dat ik absoluut géén goede programmeur ben, en IT op school zelfs haatte. Maar in mijn functie vorm ik meer een brug tussen IT en de rest van het bedrijf. Ik kreeg onder andere de kans om het budgetbeheer van het IT Office Management bijna vanaf nul op te bouwen. Na een paar weken hoorde ik dat het goed liep, en dat mijn werk al rendeerde.”


“Ik kreeg de keuze: de functie behouden en mijn werk verder uitbouwen, mijn traineeship voortzetten en daarna terugkeren naar IT, of het traineeship afwerken om daarna een andere weg in te slaan. Ik besloot om bij de IT-afdeling te blijven. En ik ben nog steeds blij dat ik die keuze volledig zelfstandig mocht maken.”


Duitsland en Portugal op het programma

Intussen, anderhalf jaar later, staan er een nieuwe job én een nieuwe opleiding voor de deur. Gilles: “Binnenkort volg ik 3 maanden lang een training in het internationale hoofdkantoor in Duitsland. Daarna trek ik voor 3 maanden naar Portugal om er te leren van de persoon die mijn toekomstige job daar uitvoert.”


“Ik trek 3 maanden naar Portugal om er te leren van de persoon die mijn toekomstige job daar uitvoert.”


“Binnen 6 maand keer ik terug naar België en word ik team leader resort controlling. Ik zal verantwoordelijk zijn voor een team van controllers die op hun beurt de budgetten van de verschillende afdelingen nakijken en consolideren. Natuurlijk wilde ik die kans met beide handen grijpen!”


“Eigenlijk is mijn traject op een bepaalde manier tóch representatief voor het traineeship van Lidl”, besluit Gilles. “Het maakt niet zo veel uit welke studies je deed, en je hoeft dus niet vooraf te weten waar je wilt belanden. Maar je moet wel gedreven zijn, goed kunnen samenwerken, en je eigen weg willen banen. Oh, en véél kunnen en willen communiceren, dat is echt nodig. Daarna volgen de doorgroeimogelijkheden wel.”

Ontdek de verse vacatures voor studenten en starters

voor iedereen die telt

Sta je te popelen voor je eerste job of een uitdagend traineeship? Bij Lidl krijg je de kans om te leren én te groeien.

Ga naar onze vacatures

Geselecteerd voor jou