Veel leren en evolueren op twee jaar tijd


Ik ben al drie maanden management trainee bij Lidl. Eerst volgde ik een driedaagse opleiding in het distributiecentrum in Marche-en-Famenne, dan werkte ik een maand in de winkels om de dagelijkse werking te leren kennen: ik heb aan de kassa gezeten, rayons aangevuld ... Alle taken die een winkel doen draaien, heb ik eens geprobeerd. Daarna mocht ik gedurende een week een District Manager volgen bij het dagelijkse beheer van zijn vijf winkels. Dat is ook de job die ik na mijn twee jaar opleiding zou uitvoeren, nadat ik alles heb geleerd over onze onderneming. Ik ben ook opgeleid tot chef-kassier en assistant store manager.


Een goedgevuld, intensief programma


De opleiding is – op zijn minst gezegd – intensief, maar dat was geen verrassing: de bootcamp had me al een goed idee gegeven. Er wordt veel persoonlijke inzet verwacht, dat was trouwens precies wat ik zocht. Ik ben afgestudeerd als handelsingenieur en dit traineeship ligt helemaal in de lijn van mijn studies: budgetbeheer, teams leiden, logistiek opvolgen ... Tijdens de opleiding leerde ik ook al heel veel over menselijke relaties, de zogenaamde 'soft skills' die we op de universiteit te weinig bestuderen, maar ook over mezelf leerde ik heel wat bij: ik kan mezelf nu beter evalueren en weet beter wat ik precies wil.


10 kilometer per dag


Het opleidingsprogramma is bovendien ook fysiek erg inspannend. Ik sport terwijl ik werk! Dat lijkt misschien gek, maar als ik in de winkel sta, leg ik gemakkelijk 10 kilometer per dag af. En dan heb ik het nog niet over al het gewichtheffen met de paletten en de dozen voor in de rayons! Een goede conditie helpt je wel vooruit bij deze job – het is niet noodzakelijk, maar het helpt wel (lacht). Het is een perfecte mengeling van manueel en intellectueel werk.


Snelle evolutie


Er zijn heel wat bedrijven die traineeships aanbieden, maar ik heb heel bewust voor Lidl gekozen. In hun opleiding volgen de verschillende onderdelen elkaar snel op en er zijn zoveel mooie perspectieven! Lidl is een heel reactieve onderneming, die sterk evolueert en ook jongeren aanspreekt. Ik ben heel tevreden over dit traineeship, het is precies wat ik zocht en ik ben er zeker van dat dit de beste formule is. Met een traineeship kan je na je formele opleiding nog verder studeren. Je leert er veel mee op korte tijd en je ontwikkelt snel. Doordat je een keer in elke positie bij Lidl werkt, blijf je met twee voeten op de grond staan. Je beseft zo wat elke job inhoudt en begrijpt beter hoe het er op het werkveld aan toegaat. Dat is zó belangrijk voor toekomstige managers.


Ontdek de verse vacatures voor studenten en starters

voor iedereen die telt

Sta je te popelen voor je eerste job of een uitdagend traineeship? Bij Lidl krijg je de kans om te leren én te groeien.

Ga naar onze vacatures

Geselecteerd voor jou