Persoonlijke groei
EVP - Werkplek en welzijn
Inspirerend leiderschap
Frisse en ambitieuze visie

Lidl is ook in 2020 een Top Employer

"We willen dat alle medewerkers zich blijven ontwikkelen tot de strafste versie van zichzelf."

Lidl is voor het tweede jaar op rij een Top Employer. Dat label is een externe erkenning van ons personeelsbeleid. Uitstekend nieuws, natuurlijk. Kersvers HR-directrice Sophie Vandamme, aan boord sinds mei vorig jaar, legt uit wat het label voor haar en voor de hele organisatie betekent.

 

Sophie: “Lidl wil de beste werkgever in retail worden. Dat einddoel is pas bereikt wanneer ook al onze eigen medewerkers Lidl de allerbeste werkgever noemen. Op weg daarnaartoe vormt het Top Employer-label een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Het knappe van deze audit is dat ze je inspanningen als bedrijf relatief beoordeelt, in vergelijking met andere bedrijven in België en daarbuiten.


" We willen dat alle medewerkers zich blijven

ontwikkelen tot de strafste versie van zichzelf."


Kompas voor strategie

Sophie’s eerste maanden bij Lidl stonden in het teken van de ontwikkeling van een nieuwe HR-strategie. De Top Employer-audit was daarbij het gedroomde kompas, vertelt ze: “Het auditproces op zich was enorm leerrijk. Nog los van de uiteindelijke resultaten ontdekte ik al doende onze huidige sterke punten en de terreinen waarop het nog beter moet.”


De kersverse HR-strategie van Lidl steunt op een heldere missie:


'Het is onze verantwoordelijkheid dat Lidl de beste mensen, aantrekt, beloont, motiveert & inspireert, opleidt, ontwikkelt en laat groeien, zodat Lidl haar missie en bedrijfsdoelstellingen kan realiseren! We dragen er eveneens toe bij dat wie de Lidl-droom verlaat, fan blijft. '

 

Sophie: “Nog korter gezegd willen we dat alle medewerkers zich blijven ontwikkelen tot de strafste versie van zichzelf. In de toekomst zullen de audits van Top Employer niet alleen als kompas, maar ook als spiegel fungeren. Hoe meer we onze missie terugzien in de audits, hoe beter we presteren als HR-afdeling.”


Speerpunten volgens Top Employer

Lidl krijgt het label van Top Employer voor het tweede jaar op een rij. Dat betekent dat er al heel wat elementen uit de missie goed uit de verf komen. Welke zijn dat? Sophie: “We investeren veel in leiderschapstrajecten voor onze managers. Op dat vlak zitten we helemaal vooraan in de klas. Ook onze vooruitstrevende manier van rekruteren krijgt lof. We pakken employer branding echt aan als een marketingdomein.”

“Soms verbaast Top Employer ons ook”, vervolgt Sophie. “Zo blijken we al verder te staan qua meten en rapporteren dan we zelf dachten. Dit is voor ons een prioriteit in 2020, maar blijkbaar doen we het nu al bovengemiddeld. Dat is fijn om te lezen.”


Heldere actiepunten

Leerrijker dan de lof zijn natuurlijk de lessen die je kan trekken uit een extern verslag. “In de vorige audit kwam succession planning naar voren als een actiepunt”, vertelt Sophie. “We bleken onvoldoende voorbereid op de vervanging van sleutelfuncties in de organisatie. Daarom hebben we daar het voorbije jaar de eerste stappen in gezet, en het onderwerp zelfs verankerd in onze HR-strategie.”


“Een ander werkpunt van het voorbije én het komende jaar is digitalisering”, aldus Sophie. “In 2019 hebben we onder andere onze waarderingscyclus gedigitaliseerd. En in 2020 bouwen we zelfs een HRIS-team uit. Dat team zal zich, zoals de naam al zegt, uitsluitend concentreren op HR Information Systems.”


“Na elke audit en enquête organiseren we workshops en luistergroepen om de resultaten beter te begrijpen en actieplannen op te stellen.”


Beste werkgever in wording

Het einddoel van Lidl’s HR-afdeling verwoordde Sophie meteen in haar eerste zin: de beste werkgever in retail worden. Op weg naar dat doel zijn er verschillende meetpunten. Sophie: “Top Employer is één van de belangrijkste, samen met Great Place to Work en Pulse. Bij die laatste 2 audits bevragen we onze medewerkers rechtstreeks over hun tevredenheid.”


“Maar nog belangrijker dan zulke meetpunten, is wat we ermee doen”, besluit Sophie. “Na elke audit en enquête gaan we aan de slag met de resultaten. We organiseren workshops en luistergroepen om de resultaten beter te begrijpen en actieplannen op te stellen. Ook in 2020 en ook na een dubbele erkenning als Top Employer weten we dus heel goed wat gedaan.”

Ontdek onze verse vacatures

voor iedereen die telt

Herken je jezelf in de verhalen van onze collega’s? Wil je deel uitmaken van onze familie? Klik dan snel door naar onze jobsite. Je vindt er vast een job naar jouw smaak.

Ga naar onze vacatures

Geselecteerd voor jou