EVP - Werkplek en welzijn
Inspirerend leiderschap
Sterke teamgeest

Goede werksfeer bij het team van Lidl Waregem

"Vooral de teamgeest telt"

Veerle (47) is assistent storemanager bij Lidl en werkt sinds 1995 bij de discounter: het jaar waarin François Mitterrand de handdoek wierp als Frans president."Ik ben er al bij sinds de start van Lidl in België. Ik heb verschillende winkels mee helpen uitbouwen”, zegt Veerle. “In Waregem, waar ik nu werk, hebben veel collega’s al flink wat jaren op de teller. Maar samenwerken met twintigers of met mensen van mijn leeftijd, maakt me niet zo veel uit. Vooral de teamgeest telt – en die zit goed.”


MINDER MONDIG

“Lidl is nog altijd een jong bedrijf, maar toen ik startte, waren ook mijn collega’s een stuk jonger dan nu”, vervolgt Veerle. “We zijn meegegroeid met onze werkgever: ik hoor nu bij de oude garde, hè! Jongeren nemen wel minder vlot verantwoordelijkheid op dan wij vroeger. Ze doen hun job en that’s it. Wij waren ook minder mondig. Inspraak willen, vind ik geen nadeel. De mentaliteit is gewoon anders. Je moet je een beetje aanpassen. Respect voel ik wel, daar gaat het niet over.”


MEER INFORMATIE

 “Veel zaken zijn ook wel beter dan vroeger”, zegt Veerle. “Er komt er veel op je af. Gelukkig vangen de opleidingen dat mooi op. We hebben nu ook een beleid voor 45-plussers, maar daar ben ik zelf nog niet ingestapt (lacht).”


Ontdek de verse vacatures in onze winkels

voor iedereen die telt

Herken je jezelf in de verhalen van onze collega’s? Wil je deel uitmaken van onze familie? Klik dan snel door naar onze jobsite. Je vindt er vast een job naar jouw smaak.

Ga naar onze vacatures

Geselecteerd voor jou