“Je traineeship start al tijdens het bootcamp. Daar komen alle kandidaten samen en blijven de beste Lidl-matches over. Best wel spannend want je kan je er niet op voorbereiden. Een vriend van me gaf me een tip: blijf gewoon jezelf. En voilà, ik mocht beginnen.”


Van scouts tot management trainee

“Kort samengevat, tijdens je traineeship leer je hard werken, omgaan met cijfers en schaaf je aan je people skills. Daar had ik keihard zin in. Ik heb vroeger in de scouts gezeten. Eerst als lid, later als leiding. Je neemt dan heel wat verantwoordelijkheid. Je leert er ook sociaal zijn. En dat kan je in een winkel echt goed gebruiken.

 

Al fan van Lidl voor ik hier begon

“Mijn interesse voor Lidl was er altijd al. Vooral sinds een vriendin me zei: je moet daar eens gaan shoppen. Supermooie winkel. En inderdaad. Daar zag ik me wel werken.”


“Ik hou ook van discipline en structuur en als je weet dat Lidl een Duits bedrijf is, wist ik dat dat wel goed zat (lacht). Er is hier veel gedrevenheid. Ik heb international business gestudeerd maar je begint hier van nul en leert alle aspecten.”


Druk aan de kust

“Ik sta in een winkel aan de kust en in de zomer is het daar altijd zeer druk met de toeristen. Aan het einde van de zomervakantie waren we klaar voor de grote ombouw naar het schoolseizoen, toen er plots vier collega’s ziek vielen. Dan zit je even met de handen in het haar maar je gaat niet zitten wenen. Het werk moet gebeuren. Je gaat oplossingsgericht denken. En gelukkig konden we rekenen op de vliegende ploeg.”


Om te slagen ...

“Wat je nodig hebt om te slagen? People skills, graag in de winkel staan en passie voor je producten hebben. Ik zie me sowieso bij Lidl blijven maar niet aan een bureau. Ik moet dingen kunnen doen.”

Ontdek de verse vacatures voor studenten en starters

voor iedereen die telt

Sta je te popelen voor je eerste job of een uitdagend traineeship? Bij Lidl krijg je de kans om te leren én te groeien.

Ga naar onze vacatures

Geselecteerd voor jou