Wat maakt een team? Dat zijn de mensen. Aan het woord zijn Romain (winkelbediende), Julien (assistant store manager) en Anthony (store manager) uit Moeskroen. Lidlianen in hart en nieren. Over de Lidl familie, voetbal op de parking en elkaar.


Anthony: “Ik herinner me mijn eerste babbel met mijn assistant destijds. Zij werkte hier al veel langer dan ik. We hebben gepraat over hoe we de dingen zien. Geleerd van elkaar. Diezelfde avond belde ze me om te zeggen:” In die 18 jaar dat ik hier werk, is dit het beste gesprek dat ik hier gehad heb.” Je kan het coaching noemen. Ik noem het mensen erkenning geven. We kwamen er eigenlijk samen sterker uit want ik heb ook veel van haar geleerd.”


Hiermee is de toon gezet. Alles draait om mensen. Een team. Een familie.


Julien: “Je bent altijd Lidliaan. Zelfs nu wanneer we even op bezoek zijn in een andere winkel, kunnen we het niet laten om wat te helpen links en rechts. Dat is fierheid. Op onze job, op Lidl. We doen dat niet alleen voor onze leidinggevende hoor. En overal waar je komt, kom je in een familie terecht. Uiteraard is je eigen team je familie, maar er is ook de grotere Lidl familie.”


Romain: “Ik sprong onlangs bij in de winkel van Wevelgem. Ondanks de taalbarrière, werd ik daar enorm opgevangen en geholpen. Want waar je ook komt, we zijn allemaal gelijk, samen voor hetzelfde doel. Ik zie mijn Lidl familie eigenlijk vaker dan mijn eigen familie. En ook de klanten zie ik als familie. Het zijn bekende gezichten. De klant goed laten voelen, is zo belangrijk.”


Een geweldige sfeer


Anthony: “De verstandhouding in het team is super. En gaat het even moeilijk, stop, even 5 minuten overleggen, hen zelf een oplossing laten bedenken en weer verder. Niets laten sudderen. Ik wil dat de ideeën van hen komen en ze mogen het ook proberen. Zelfs al heb ik twijfels. Daar leren ze het meeste uit.”


Julien: “Samen bowlen, frietjes bestellen, napraten op de parking, soms uren lang. Het is al gebeurd dat we een partijtje voetbal hebben gespeeld op de parking na sluiting. Heel spontaan. Iedere dag is anders en we volgen ons gevoel.”


Romain: “Eerlijk? Ik wou nooit winkelbediende worden. Het was een vooroordeel. Maar ik zat compleet fout, dat is helemaal veranderd. Ik zou hier nooit meer weg willen. Waarom? De familie Lidl. Iedereen, het team, de leidinggevenden, het management, staan altijd achter ons. En iedere dag leer je hier bij.”


Over elkaar


Julien: “Romain? Il est bien au carré. C’est Monsieur Carré. Hij werkt zeer hard en is heel leergierig. Hij gaat hier nog ver geraken, heeft veel mogelijkheden. Hij grapt ook veel. We grappen ook geregeld via snapchat ’s avonds. Kan hij voetballen? Dat niet, ’t is een basketter. Is hij betrouwbaar? Hmmmm, ;-), ja, behalve vorig jaar met de Spartacusrun, hij had zich overslapen en is er niet meer geraakt.”


Romain: Julien? Hij staat heel dicht bij zijn team en is minutieus in zijn job. We noemen hem Monsieur Procédure. Hij heeft thuis zijn Lidl bijbel die hij geregeld vastpakt. En als je hem iets vraagt, geeft hij altijd meer context en uitleg dan je vraagt. En alles wat hij doet, is met de grote glimlach. Iets negatiefs? Kan ik echt niet bedenken. Neen, hij is enorm solidair, helpt altijd en is zeer menselijk. Hij begrijpt mensen echt goed.”


Hoe ze Anthony zouden omschrijven? Daar moesten ze niet lang over nadenken. C’est Monsieur Joie de vivre, en dat zegt alles.


Anthony: “Het geheim? Je werk goed organiseren en, vooral, vertrouwen geven aan je team en voor een goeie sfeer zorgen. Ik weet dat wanneer ik er niet ben alles perfect loopt. Wanneer je je goed voelt op je werk, is de work-life balance zelfs geen issue.”


Romain: “Hier heerst geen sterke hiërarchie. Niemand zal hier zeggen: “Zo, want ik ben de leidinggevende.” Lidl zorgt goed voor ons. Zowel in winkel als daarbuiten. Al die initiatieven rond gezondheid en sport. We hebben vorig jaar ook meegedaan met de Spartacus run. Iedereen was er, behalve ik. Ook onze district manager was er bij.”


Ontdek de verse vacatures in onze winkels

voor iedereen die telt

Herken je jezelf in de verhalen van onze collega’s? Wil je deel uitmaken van onze familie? Klik dan snel door naar onze jobsite. Je vindt er vast een job naar jouw smaak.

Ga naar onze vacatures

Geselecteerd voor jou